google-site-verification: google92c2b16846dcc938.html
Menu Close

Mustawa Family Cafe

Mustawa Family Cafe Pasir Penambang Selangor

Mustawa Family Cafe berlokasi di Pasir Penambang Selangor. Design yang unik membuat suasana makan dan ngopi menjadi lebih nyaman dan relax. Kopi Arabica Sabarica dari Sabah Serawak menyajikan rasa dan aroma kopi khas arabica. Coffee Latte dan Capucino racikan bartender Mustawa pun semakin melengkapi kelezatan dalam menikmati kopi.

Menu makanan Nasi Kambing dan Ayam Penyet menjadi andalan dan menu Signature di Mustawa. Selain itu juga terdapat menu-menu menarik lainnya diantaranya : Chicken Chop, Lamb Chop, Fish and Chips, Nasi goreng, Fried Chicken dan lain-lain.

Maka pantas lah Mustawa ini menjadi satu-satunya Family Cafe di Malaysia bahkan di dunia yang menyediakan menu-menu makanan dan minuman untuk semua anggota keluarga mulai dari menu anak-anak, menu remaja dan menu untuk orang tua. Sehingga keluarga pun bisa menikmati kopi dan makanan bersama-sama di Mustawa Family Cafe.

Dengan membawa salah satu misi “Mustawa Family Cafe, Cafe kebanggaan ummah“, membuat Mustawa sadar akan tugas dan tanggung jawabnya dalam menyajikan makanan dan minuman yang berkualitas tinggi dan memberikan pelayanan yang berkualitas tinggi bagi pelanggannya.

Mustawa Family Cafe juga membuka peluang bagi investor untuk bermitra dalam mengembangkan perekonomian masyarakat dengan penggunaan bahan-bahan lokal dan pembukaan store-store di daerah lain.

4 Comments

  1. Solomon

    Kedai makan Mustawa Coffee ini mempunyai daya tarikannya yang tersendiri kerana exterior nya yang menarik. Maklumlah, kebiasaannya luaran yang cantik dan lain dari yang lain ini selalu dilihat di KL. Ini kira rare lah kalau ada di Kuala Selangor. Paling best sebab saya dan suami penggemar kopi. Tak perlu la nak singgah ke McD lagi kalau rasa mengantuk apabila memandu ketika dalam perjalanan ke kampung. Kalau singgah McD tuh makanan yang ‘itu’ jer lah kan. Kalau bukan burger, french fries, ayam goreng. Itu ajerla yang diulang-ulang kalau singgah di McD. Tak masuk tekak saya sangat. HAHAH!

  2. Ramon

    Assalammualaikum w.b.t Beberapa minggu yang lepas, ketika di dalam perjalanan ke kampung halaman saya di Bagan Datuk. Saya mengajak suami untuk singgah mengisi perut yang agak kelaparan di sebuah kedai makan tyang terletak di Kuala Selangor. Dah lama dah sebenarnya, dok perhati dari jauh setiap kali melintas kedai ini. Kali ini baru kami berkesempatan untuk merasai apa yang special nya di Mustawa Cofffee ini. Lokasi kedai ini jika dari arah Kuala Lumpur, ianya berada di sebelah kanan. Jadi, kena ada usaha sikit untuk buat u-turn di simpang hadapan. Sederet juga dengan port untuk menaiki bot jika ingin melihat sungai Kuala Selangor dan melihat burung helang yang diberi makan dari dekat. Kedai makan Mustawa Coffee ini mempunyai daya tarikannya yang tersendiri kerana exterior nya yang menarik. Maklumlah, kebiasaannya luaran yang cantik dan lain dari yang lain ini selalu dilihat di KL. Ini kira rare lah kalau ada di Kuala Selangor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

google-site-verification: google92c2b16846dcc938.html
WhatsApp chat